Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
fajnie ze sie zreflektowali
Bo taki wywód można potem po prostu zastosować do innej karty.
Cytat: sejmitar w 2015-06-05, 23:07 Bo taki wywód można potem po prostu zastosować do innej karty. przy czym warto zaznaczyć, że taki wywód można (a nawet należy) zastosować do innej karty, pod warunkiem, że jej tekst jest dwuznaczny, jak w przypadku senseia. w tekście yogo chijin, o którego tutaj poszło, nie ma żadnej dwuznaczności, więc ten cały kfde po prostu szukał dziury w całym.
Cytat: burning_librarian w 2015-06-08, 20:01Cytat: sejmitar w 2015-06-05, 23:07 Bo taki wywód można potem po prostu zastosować do innej karty. przy czym warto zaznaczyć, że taki wywód można (a nawet należy) zastosować do innej karty, pod warunkiem, że jej tekst jest dwuznaczny, jak w przypadku senseia. w tekście yogo chijin, o którego tutaj poszło, nie ma żadnej dwuznaczności, więc ten cały kfde po prostu szukał dziury w całym.Jak dla mnie zastosował logikę Palmera dla innej, w taki sam sposób napisanej karty karty i pokazał jaka ta logika jest bzdurna. Ale przecież DT jest nieomylny i kart erratować nie będziemy.
"You may only recruit X" - oznacza, że można rekrutować jedynie X. Tyle w temacie.Teraz jeśli X opisane jest jako <typ><typ> (np. shadowland personalities) - wg mnie nie ma tu dwuznaczności.Jedyne co mogę rekrutować to shadowland personalities.
Przykład z Yogo jest moim zdaniem poprawny logicznie przy zastosowaniu tłumaczenia jakie zaproponwal Palmer dla ratowania senseia.