Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Dueling involves a challenge between two characters based on those character's stats (military or political). Each player will make a bid on their honor dial to add to their participant's stat. This works just like the bid in the draw phase: the higher bidder gives honor equal to the difference to the lower bidder. The character with the higher total stat at the end wins, with consequences determined by the card that started the duel. -ED
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Użył nieprzewidzianych kodeksem bushido sztuczek aby wygrać pojedynek który powinien był przegrać bo przeciwnik był lepszy.Easy.
Cytat: Bayushi Shinzo w 2017-04-21, 13:35Użył nieprzewidzianych kodeksem bushido sztuczek aby wygrać pojedynek który powinien był przegrać bo przeciwnik był lepszy.Easy.Czyli zakładasz, że każdy samuraj z założenia wygrywa pojedynki używając brudnych sztuczek. Tricky. ?
Cytat: kempy w 2017-04-21, 13:40Cytat: Bayushi Shinzo w 2017-04-21, 13:35Użył nieprzewidzianych kodeksem bushido sztuczek aby wygrać pojedynek który powinien był przegrać bo przeciwnik był lepszy.Easy.Czyli zakładasz, że każdy samuraj z założenia wygrywa pojedynki używając brudnych sztuczek. Tricky. ?Kwestia osobistej interpretacji. Raz może to być zatrute ostrze (że parch z niskim statem dajac 5 honoru pokonuje koksa z wysokim statem dajacym 1 honoru) - wtedy strata jest duża. Innym razem może być to wykorzystanie drobnego rozproszenia przeciwnika (przy bardziej wyrównanych statach i bidach).Faktem jest że każdą wariację na temat można wyjaśnić idąc tym tokiem rozumowania.Stay on the possitive side
Tracę honor bo jestem od kogoś z założenia lepszy. Nie, nie kupuję tego. Dlatego czekam na akapit z instrukcji tłumaczący tą niezgrabność.
Cytat: kempy w 2017-04-21, 13:55Tracę honor bo jestem od kogoś z założenia lepszy. Nie, nie kupuję tego. Dlatego czekam na akapit z instrukcji tłumaczący tą niezgrabność.Wrecz przeciwnie kempy, jesli jestes lepszy (czyli masz lepszy duel stat) to zyskasz honor, gdy slaby przeciwnik sprobuje sie z Toba zrownac. I odwrotnie, jesli masz przewage ale postawisz za duzo to mozesz stracic honor za pastwienie sie nad biednym leszczem po drugiej stronie.
Cytat: Chord w 2017-04-21, 14:18Cytat: kempy w 2017-04-21, 13:55Tracę honor bo jestem od kogoś z założenia lepszy. Nie, nie kupuję tego. Dlatego czekam na akapit z instrukcji tłumaczący tą niezgrabność.Wrecz przeciwnie kempy, jesli jestes lepszy (czyli masz lepszy duel stat) to zyskasz honor, gdy slaby przeciwnik sprobuje sie z Toba zrownac. I odwrotnie, jesli masz przewage ale postawisz za duzo to mozesz stracic honor za pastwienie sie nad biednym leszczem po drugiej stronie.
[...]Przyznaję, źle zrozumiałem te pojedynki.Na koniec i tak dodam, że Fantasy Flight Games i tak musi upaść. Dziękuję.
bordelands defender(krab) ma 3 militarne 3 polityczne + fashion +4 polityczne . wiec moje postac ma 7 polityczne ,żurawie bójcie się a skorpiony uciekajcie.
tak ale karty z fata moze mieszac w ograniczonej ilości , myślę ze złoje to ilość kart w twoim facie