Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Cytat: horror w 2017-04-19, 20:33plaskie to jakies. nie czuje zachwytu. nie przemawia do mnie koncepcja dokladania tokenow do postaci i robienie z tego kluczowej decyzji. powrot do korzeni na plus - ciekawi mnie jak duzy wplyw beda mieli gracze na storyline i w ktorym kierunku sie potoczy. z tego co rozumiem to postaci beda w obydwu dekach?pozniej na spokojnie przeczytam jeszcze raz co napisali. Dynasty Deck fills their provinces with characters and holdings[...] Conflict Deck consisting of tactics, maneuvers, followers and attachments Także zostaje tak jak było.Do postaci i tak się mało przywiązywałeś bo jedna zła bitwa i koniec gry także akurat tą zmianę (na papierze) oceniam na plus.To, że prowincje nie znikają też spoko bo pozwala na bardziej wyrównaną grę (przynajmniej w teorii).
plaskie to jakies. nie czuje zachwytu. nie przemawia do mnie koncepcja dokladania tokenow do postaci i robienie z tego kluczowej decyzji. powrot do korzeni na plus - ciekawi mnie jak duzy wplyw beda mieli gracze na storyline i w ktorym kierunku sie potoczy. z tego co rozumiem to postaci beda w obydwu dekach?pozniej na spokojnie przeczytam jeszcze raz co napisali.
rozumiem ze numerki pod strongholdem oznaczaja fate i honor a to plus dwa oznacza przyrost co ture czy cos innego?
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
No... 3 core sety trzeba kupić Ktoś to przewidywał wcześniej?
I to ma by zarzut? Ze gra byla przez to czasem (w zaleznosci od edycji) szybka i zwiezla? Nie odpowiedziales na pytanie o doswiadczeniu turniejowym i edycji.
(...)Czyli klany czysto militarne (Lion) albo czysto polityczne (Phoenix) mają od razu w plecy, bo bez jakiś fikuśnych efektów nie są w stanie zrobić szybkiego wpierdolu i są bardzo odsłonięte w jednym konflikcie na wrogów, którzy mają balans w postaciach
Zobaczyłem. Nie podoba mi się. Wygląda na strasznie splycone i częściowo skalkowane w z GotA (włącznie z layoutem i układem kart postaci). Do tego wszystko wskazuje na to, że w strategiach/akcjach żegnamy uniwersalność a wchodzimy w znane z GotA rozwiązanie z akcjami tylko dedykowanymi dla frakcji. Dla mnie potężny minus mocno ograniczający możliwości swobodnego budowania talii. Tak więc czuję się na nie. Czuję że tej nowej Gry nie czuję. Jestem rozczarowany. Nie zaskoczony.Czy będę grał? Tak, przynajmniej core setami. Dam szanse. Bo w coś grać trzeba a pomysłu na coś innego brak.
mysle ze mon fali to znaczy neutralne karty.