Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Ciekawe czy będzie zasada, że jak kończy się deck (dowolny?) to przegrywasz - bo gdy efektem podręcznikowym jest spadanie karty ze złamanej prowincji może nie trzeba zniszczyć twierdzy żeby przeciwnik się wykrwawił.Kolejny efekt zrzucający losowe karty z ręki - pytanie czy będzie dało się to szybko nadrobić, potencjalnie dociąg przynajmniej 5 kart na turę, w efekcie może być tak, że 80% licytacji będzie 1:1.
Jar przyczepiłeś się tego GoTa, a sam za wiele nie grałeś.Ja tam nie widzę zbyt wielu podobieństw.
- mamy interrupt i reaction - ciekawe czym się one będą różnić a może to tylko była wersja beta
Akcje raz na turę, ale wygląda na to, że nawet kiwnięte karty mogą odpalać akcje.W sumie artykuły nic nie mówią, że kiwnięte postaci nie mogą być przydzielane do kolejnych konfliktów (jest tylko o posiadaniu skilla).
Cytat: Yrq w 2017-05-04, 10:28Akcje raz na turę, ale wygląda na to, że nawet kiwnięte karty mogą odpalać akcje.W sumie artykuły nic nie mówią, że kiwnięte postaci nie mogą być przydzielane do kolejnych konfliktów (jest tylko o posiadaniu skilla).RTFA"Any amount of ready characters in a player's home area can be sent to a conflict, provided they have a value in the matching skill."
First, all characters with no fate on them are discarded from play, including any attachments currently equipped to them. Though their part in the ongoing saga of your game is over for now, they may return via another copy of their card or other card effects. Next, each remaining character loses one fate, and moves one step closer to their destiny.
Cytat: Vasquez21 w 2017-05-03, 23:40Jar przyczepiłeś się tego GoTa, a sam za wiele nie grałeś.Ja tam nie widzę zbyt wielu podobieństw.Nie grałem bo mi nie siadło. Co nie znaczy, że nie kojarzę kart i mechaniki. I im bardziej patrzę na nową legendę tym bardziej moje obawy narastają.I nie powiesz mi Vasq że nie widzisz oczywistych podobieństw jak np karta "wygrałeś o 5 = zabij"
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Plus dwa, minus trzy, plus jeden, minus osiem, plus miliard, mleko, sprawdzam! Uwielbiam zapach kości słoniowej o poranku.
Cytat: kempy w 2017-05-10, 22:10Plus dwa, minus trzy, plus jeden, minus osiem, plus miliard, mleko, sprawdzam! Uwielbiam zapach kości słoniowej o poranku. Przypomnę Ci tylko jak to wyglądało w starym L5R.Umrzyj. Umrzyj. Umrzyj. Umrzyj.
Cytat: kempy w 2017-05-10, 22:10Plus dwa, minus trzy, plus jeden, minus osiem, plus miliard, mleko, sprawdzam! Uwielbiam zapach kości słoniowej o poranku. Chyba raczej: odpalę abilitkę postaci, zblankuję Ci postać, ja Tobie też, zagram attach, zagram postać z ręki, zagram attach, zdyshonoruj/kiwnij postać, dopalę się o 4.Faktycznie, dokładnie tak jak mówisz To tak jakby o starej legendzie napisać: umrzyj, umrzyj, umrzyj, kiwnij się, wstanę, odjedź, dojadę, umrzyj, pas.