Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Wydaje mi się, że kombinowania z dopałkami, odesłaniami itd. są ciekawsze niż kto zagra pierwszy killa ze sneaka
Btw - a takie coś jak followery ma być?
Nie wiem co myśleć o wkładaniu na stół postaci z dupy - znaczy ręki. Nijak mi to nie pasuje do idei dynasty-decku i prowincji. Jak już prowki nie znikają to przecież nie ma takich zagrożeń, że postacie ci nie dojdą bo z 4 kart to statystyka na to nie pozwoli...
Cytat: Kris w 2017-05-11, 00:05Nie wiem co myśleć o wkładaniu na stół postaci z dupy - znaczy ręki. Nijak mi to nie pasuje do idei dynasty-decku i prowincji. Jak już prowki nie znikają to przecież nie ma takich zagrożeń, że postacie ci nie dojdą bo z 4 kart to statystyka na to nie pozwoli...
This is an Action card.
I ja bym nie miał nic przeciw (wszak kupili całą tę bazę to niech se korzystają), ale czy muszą wybierać takie szkarady? Ta fenolska courtierka to swego czasu jeden z największych pasztetow edycji, a i Height of Courage to raczej artystyczny wypełniacz niźli obrazek godzien reprintu.
Cytat: Chord w 2017-05-11, 00:46Cytat: Kris w 2017-05-11, 00:05Nie wiem co myśleć o wkładaniu na stół postaci z dupy - znaczy ręki. Nijak mi to nie pasuje do idei dynasty-decku i prowincji. Jak już prowki nie znikają to przecież nie ma takich zagrożeń, że postacie ci nie dojdą bo z 4 kart to statystyka na to nie pozwoli...Prędzej to:
Cytat: Chord w 2017-05-11, 01:01This is an Action card.Btw, właśnie próbuję ustalić źródło pochodzenia tej srebrnej ramki.
Ale w calym poscie Chorda, gdyby ktos sie pogubil, chodzilo o pokazanie jednej z najbardziej dziwnie napisanej karty tworzacej postac z reki w klasyku. A Jace wkleilem bo wygral ME militarna talia bez zadnej karty Personality w Dynastii.
Cytat: kempy w 2017-05-11, 11:49Ale w calym poscie Chorda, gdyby ktos sie pogubil, chodzilo o pokazanie jednej z najbardziej dziwnie napisanej karty tworzacej postac z reki w klasyku. A Jace wkleilem bo wygral ME militarna talia bez zadnej karty Personality w Dynastii.A wszystko w kontekście Krisa oburzonego na "postaci z ręki" w FFGowej legendzie - jak widać w Old5R też się zdarzały i to czasem dość często.
Cytat: Chord w 2017-05-11, 12:59Cytat: kempy w 2017-05-11, 11:49Ale w calym poscie Chorda, gdyby ktos sie pogubil, chodzilo o pokazanie jednej z najbardziej dziwnie napisanej karty tworzacej postac z reki w klasyku. A Jace wkleilem bo wygral ME militarna talia bez zadnej karty Personality w Dynastii.A wszystko w kontekście Krisa oburzonego na "postaci z ręki" w FFGowej legendzie - jak widać w Old5R też się zdarzały i to czasem dość często.O ile jeszcze Avatar był kartą praktycznie nieobecną, o tyle ta już się pojawiała w deckach.Prędzej czy później pojawi się pewnie coś takiego w LCG, bo obecny IF szału raczej nie robi.
Moim zdaniem i tak nic nie przebije zrytości całej mechaniki skorpiona co mógł wszystko wystawiać zakryte jako postacie i w reakcji toto odkrywać. W ogóle o końcówce Lotusa chyba nie ma co rozmawiać bo to był smutny okres dla karcianki...
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?