Autor Wątek: L5R LCG - oficjalna zapowiedź i pierwsze info  (Przeczytany 89474 razy)

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
Odp: L5R LCG - oficjalna zapowiedź i pierwsze info
« Odpowiedź #240 dnia: 2017-05-10, 23:57 »
Może wstanę z grobu nawet ;)
Time is precious. Waste it wisely.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: 2017-05-11, 00:05 »
Wydaje mi się, że kombinowania z dopałkami, odesłaniami itd. są ciekawsze niż kto zagra pierwszy killa ze sneaka :P

Nie wiem co myśleć o wkładaniu na stół postaci z dupy - znaczy ręki. Nijak mi to nie pasuje do idei dynasty-decku i prowincji. Jak już prowki nie znikają to przecież nie ma takich zagrożeń, że postacie ci nie dojdą bo z 4 kart to statystyka na to nie pozwoli...
Btw - a takie coś jak followery ma być?

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #242 dnia: 2017-05-11, 00:10 »
Wydaje mi się, że kombinowania z dopałkami, odesłaniami itd. są ciekawsze niż kto zagra pierwszy killa ze sneaka :P

Kris, żałuj, że nie grałeś w Ivory. Wiele słodkich dobroci Cię ominęło.

Btw - a takie coś jak followery ma być?

Wg standardów FFG'owych, patrząc po nazwach, Followerów gra się teraz z decku Dynasty. XD

---

Mam nadzieję, że to jest tylko taki artykuł dla noobów i karty w większości będą robiły więcej niż proste zadania arytmetyczne. A nie, że jedyne sensowne rzeczy będą pochodziły z kart Kata, srry, z Ringów.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #243 dnia: 2017-05-11, 00:46 »
Nie wiem co myśleć o wkładaniu na stół postaci z dupy - znaczy ręki. Nijak mi to nie pasuje do idei dynasty-decku i prowincji. Jak już prowki nie znikają to przecież nie ma takich zagrożeń, że postacie ci nie dojdą bo z 4 kart to statystyka na to nie pozwoli...
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #244 dnia: 2017-05-11, 00:56 »

Prędzej to:

:D :D :D

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #245 dnia: 2017-05-11, 01:01 »
No nie wiem. Gro tego ścierwa wyłaziło z holdingów... Ale oczywiście piję tu głównie do uroczego tekstu:

This is an Action card.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #246 dnia: 2017-05-11, 01:17 »
This is an Action card.

Aaa.

Btw, właśnie próbuję  ustalić źródło pochodzenia tej srebrnej ramki.

PS. Przy okazji, w dzisiejszych graficznych podglądach CCG:LCG 6:2.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #247 dnia: 2017-05-11, 01:38 »
I ja bym nie miał nic przeciw (wszak kupili całą tę bazę to niech se korzystają), ale czy muszą wybierać takie szkarady? Ta fenolska courtierka to swego czasu jeden z największych pasztetow edycji, a i Height of Courage to raczej artystyczny wypełniacz niźli obrazek godzien reprintu.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #248 dnia: 2017-05-11, 02:00 »
I ja bym nie miał nic przeciw (wszak kupili całą tę bazę to niech se korzystają), ale czy muszą wybierać takie szkarady? Ta fenolska courtierka to swego czasu jeden z największych pasztetow edycji, a i Height of Courage to raczej artystyczny wypełniacz niźli obrazek godzien reprintu.

Co poradzisz? Nic nie poradzisz!

Ważne, że już w ten piątek wieczór z gwiazdami czyli strumyk z kanału (odpływowego) FFG.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #249 dnia: 2017-05-11, 02:42 »
Może powiedzą coś o Shadowlandsach? Ja bym chętnie zobaczył znów tego pana, co siał postrach kiedyś dawno:

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: 2017-05-11, 07:24 »

Prędzej to:

:D :D :D

Tomorrow - to byl deck Fabera.

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #251 dnia: 2017-05-11, 09:54 »
Nie Fabera tylko nagroda wyciągnięta z krypty w Brukseli na Worldsach (chyba 2006). Top clan każdego klanu (wg standingu) wchodził do piwnicy i mógł wyciągnąć jedną ze znalezionych zabawek (każda była 'połączona' z typem karty). Jak się dobrze wybrało miało być fajnie, jak żle - katastrofa. Ogólnie ciekawy motyw i kilka osób przytargało do domu fajne graty.
Squeek

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #252 dnia: 2017-05-11, 11:49 »
This is an Action card.

Btw, właśnie próbuję  ustalić źródło pochodzenia tej srebrnej ramki.

"The idea was to make an Action card (Strategy) that created a Personality, but you could use the card itself as a proxy for the Personality. The border was white/silver to match the border of the Spirit Stronghold from Spirit Wars, because Kamoko's Avatar was a Spirit."

Jak Jaca wspomnial dodatkowe kartki dodane do pudelka w Tomorrow byly nagrodami za top of clan na mistrzostwach.

Ale w calym poscie Chorda, gdyby ktos sie pogubil, chodzilo o pokazanie jednej z najbardziej dziwnie napisanej karty tworzacej postac z reki w klasyku. A Jace wkleilem bo wygral ME militarna talia bez zadnej karty Personality w Dynastii.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #253 dnia: 2017-05-11, 12:59 »
Ale w calym poscie Chorda, gdyby ktos sie pogubil, chodzilo o pokazanie jednej z najbardziej dziwnie napisanej karty tworzacej postac z reki w klasyku. A Jace wkleilem bo wygral ME militarna talia bez zadnej karty Personality w Dynastii.
A wszystko w kontekście Krisa oburzonego na "postaci z ręki" w FFGowej legendzie - jak widać w Old5R też się zdarzały i to czasem dość często.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #254 dnia: 2017-05-11, 13:13 »
A wszystko w kontekście Krisa oburzonego na "postaci z ręki" w FFGowej legendzie - jak widać w Old5R też się zdarzały i to czasem dość często.

O ile jeszcze Avatar był kartą praktycznie nieobecną, o tyle ta już się pojawiała w deckach.

Prędzej czy później pojawi się pewnie coś takiego w LCG, bo obecny IF szału raczej nie robi.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #255 dnia: 2017-05-11, 14:25 »
Wracając do Avatara, który miał być akcjo-postacią. To w nowym L5R też tak przecież jest, postacie z decku Dynasty i Conflict róznią się w wyglądzie TYLKO mała literką na dole (i tyłem karty).

Ryoga

• Phoenix Clan
  • experienced Personality
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #256 dnia: 2017-05-11, 17:53 »
Nie wygląda to aż tak źle. Ręka wydaje się mieć duży wpływ na wynik walki, więc starcia będą bardziej wyglądały jak walki a mniej jak rozwiązywanie równań matematycznych a'la aGoT 2.0. Jest tu więcej +4, blank, blank, +2; a mniej Odjedź, dojedź, umrzyj; ale może taka ma być dynamika gry biorąc pod uwagę, że jak się postaci skończą lei na ofiarę dla kami to musi jechać na Hawaje po nowe.

Ta Agasha Kodo, vel Seeker of coś tam z tym jednym bambusem (co sugeruje że łatwo się ją będzie splashować) i faktem że wchodzi z łapy (więc trudno ją zgadnąć) która daje możliwość odpalenia Kręgu powietrza dwa razy w rundzie wydaje się być takim no brainer pick do honorówki.

Osoba odpowiedzialna za wybieranie ilustracji do przedruku powinna zostać wymieniona, albo minimum pójść na badania wzroku i/lub dobrego gustu.

Ten malutki preview dla mnie na plus.

Kurga

• Crab Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #257 dnia: 2017-05-11, 20:51 »
Ja tylko czekam jak Shiba PeaceMaker dostanie zacmienie umyslu [Cloud the Mind] i zaprowadzi nowe porzadki w twojej dzielnicy

ta karta juz jest zryta bo potrafi wyczyscic wszytskie restrykcje z obecnych i przyszlych postaci ktor mogly je jakos balansowac

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #258 dnia: 2017-05-12, 04:58 »

O ile jeszcze Avatar był kartą praktycznie nieobecną, o tyle ta już się pojawiała w deckach.

Prędzej czy później pojawi się pewnie coś takiego w LCG, bo obecny IF szału raczej nie robi.

Moim zdaniem i tak nic nie przebije zrytości całej mechaniki skorpiona co mógł wszystko wystawiać zakryte jako postacie i w reakcji toto odkrywać. W ogóle o końcówce Lotusa chyba nie ma co rozmawiać bo to był smutny okres dla karcianki...

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #259 dnia: 2017-05-12, 11:47 »
Moim zdaniem i tak nic nie przebije zrytości całej mechaniki skorpiona co mógł wszystko wystawiać zakryte jako postacie i w reakcji toto odkrywać. W ogóle o końcówce Lotusa chyba nie ma co rozmawiać bo to był smutny okres dla karcianki...
To było zryte między innymi dlatego że każdych dwóch zakrytych łebków którzy wyskakiwali za 4g odłączali prowkę bo każdy miał 4F.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.