Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Debile.
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Mieszanie kart z różnymi reversami w ramach wspólnej puli zakrytych kart? Mam na taki design jedno określenie - debile.
Moim zdaniem nie przejdzie combo. Karta nie należy do tego decka więc powinna być usuwana/lądować odrazu w odpowiednim discardzie. W ekstremalnej sytuacji nie będziesz mógł jej zagrać bo nie jest kartą z conflict decku.Gdzieś mi się wydawało ale jest napisane że w confict decku i na ręce mogą być tylko 'conflict karty'.
Cytat: Chord w 2017-08-09, 10:42Mieszanie kart z różnymi reversami w ramach wspólnej puli zakrytych kart? Mam na taki design jedno określenie - debile.To akurat proste - na turniejach i tak rewersy kart muszą być zakryte w jednobarwnych koszulkach.
Cytat: Bayushi Shinzo w 2017-08-09, 13:59Moim zdaniem nie przejdzie combo. Karta nie należy do tego decka więc powinna być usuwana/lądować odrazu w odpowiednim discardzie. W ekstremalnej sytuacji nie będziesz mógł jej zagrać bo nie jest kartą z conflict decku.Gdzieś mi się wydawało ale jest napisane że w confict decku i na ręce mogą być tylko 'conflict karty'.Cycu, przeczytaj pierwszy post i rzuć okiem na skrinszot z Dischorda prosto od designera tej gry. Dodatkowo na FB zgłosiło się kilku ziomków, którzy wysłali zapytanie do FFG i dostali oficjalne odpowiedzi. Tak, to tak działa.
Cytat: kempy w 2017-08-09, 14:01Cytat: Bayushi Shinzo w 2017-08-09, 13:59Moim zdaniem nie przejdzie combo. Karta nie należy do tego decka więc powinna być usuwana/lądować odrazu w odpowiednim discardzie. W ekstremalnej sytuacji nie będziesz mógł jej zagrać bo nie jest kartą z conflict decku.Gdzieś mi się wydawało ale jest napisane że w confict decku i na ręce mogą być tylko 'conflict karty'.Cycu, przeczytaj pierwszy post i rzuć okiem na skrinszot z Dischorda prosto od designera tej gry. Dodatkowo na FB zgłosiło się kilku ziomków, którzy wysłali zapytanie do FFG i dostali oficjalne odpowiedzi. Tak, to tak działa.Czekam zatem na FAQ. Discord/FB jest żadną oficjalną informacją o zasadach działania kart.
Trzeba poczekać na oficjalne stanowisko - wierzę z Nate
The Jade Rule If the text of this Rules Reference directly contradicts the textof the Learn to Play book, the text of the Rules Reference takesprecedence.If the text of a card directly contradicts the text of either theRules Reference or the Learn to play book, the text of the cardtakes precedence.