Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Cytat: Centurion w 2017-08-28, 13:04@Paku Przesadzasz i podajesz zupełnie inny przykład, który działa wprost bez żadnych kontrowersji. Jak już zostało wcześniej napisane, ringi są rulsowe i teoretycznie karta je może nadpisać.No właśnie nie zupełnie inny. Tutaj mam abilitkę i tutaj mam abilitkę. Toturi/Hotaru pozwalają mi jej użyć, natomiast w ŻADNYM miejscu nie mają zaznaczone, że zmieniają jej tekst. Równie dobrze mogę stwierdzić, że dzięki nim mogę po użyciu Aira zabrać przeciwnikowi 8 honoru, bo czemu nie? Cytat: Arkhon w 2017-08-28, 12:52@Paku Panie Kolego, znawcą aż takim (jedynie od 20 lat>190 gier, w tym >25ffg granych, wiec prawie zadne doswiadczenie) nie jestem, nie twierdzę też, że Hotaru/Toturi w ten sposob nadpisuja zasady co podales, tylko nadpisuja resolvera, czyli osobe ktora odpowiedzialna jest za odpalenie ringa, fakt Wam przyznaje, ze rulebook zaklada tylko atakera. I tu mogli by sie pokusic o zmiane wordingu.Tak - oczywiscie Yokuni skopiuje cala napisana abitke, czyli jako attacker.Oczywiście, nadpisuje resolvera. Więc odpalasz abilitkę, o treści "The attacking player [...]. Taka jest treść tej abilitki i nie zmieniasz jej tak samo jak w przypadku Yokuniego.
@Paku Przesadzasz i podajesz zupełnie inny przykład, który działa wprost bez żadnych kontrowersji. Jak już zostało wcześniej napisane, ringi są rulsowe i teoretycznie karta je może nadpisać.
@Paku Panie Kolego, znawcą aż takim (jedynie od 20 lat>190 gier, w tym >25ffg granych, wiec prawie zadne doswiadczenie) nie jestem, nie twierdzę też, że Hotaru/Toturi w ten sposob nadpisuja zasady co podales, tylko nadpisuja resolvera, czyli osobe ktora odpowiedzialna jest za odpalenie ringa, fakt Wam przyznaje, ze rulebook zaklada tylko atakera. I tu mogli by sie pokusic o zmiane wordingu.Tak - oczywiscie Yokuni skopiuje cala napisana abitke, czyli jako attacker.
Cytat: Paku w 2017-08-28, 13:23Cytat: Centurion w 2017-08-28, 13:04@Paku Przesadzasz i podajesz zupełnie inny przykład, który działa wprost bez żadnych kontrowersji. Jak już zostało wcześniej napisane, ringi są rulsowe i teoretycznie karta je może nadpisać.No właśnie nie zupełnie inny. Tutaj mam abilitkę i tutaj mam abilitkę. Toturi/Hotaru pozwalają mi jej użyć, natomiast w ŻADNYM miejscu nie mają zaznaczone, że zmieniają jej tekst. Równie dobrze mogę stwierdzić, że dzięki nim mogę po użyciu Aira zabrać przeciwnikowi 8 honoru, bo czemu nie? Cytat: Arkhon w 2017-08-28, 12:52@Paku Panie Kolego, znawcą aż takim (jedynie od 20 lat>190 gier, w tym >25ffg granych, wiec prawie zadne doswiadczenie) nie jestem, nie twierdzę też, że Hotaru/Toturi w ten sposob nadpisuja zasady co podales, tylko nadpisuja resolvera, czyli osobe ktora odpowiedzialna jest za odpalenie ringa, fakt Wam przyznaje, ze rulebook zaklada tylko atakera. I tu mogli by sie pokusic o zmiane wordingu.Tak - oczywiscie Yokuni skopiuje cala napisana abitke, czyli jako attacker.Oczywiście, nadpisuje resolvera. Więc odpalasz abilitkę, o treści "The attacking player [...]. Taka jest treść tej abilitki i nie zmieniasz jej tak samo jak w przypadku Yokuniego.Tak, zgadza się ale jedynie w kontekscie gracza atakujacego - co juz pisalem. NIE MA w rulebooku opisanych abitek ringow w kontekscie obroncyTam jest wybitnie pierwsze zdanie które wytluściłem
Cytat: Arkhon w 2017-08-28, 13:30Cytat: Paku w 2017-08-28, 13:23Cytat: Centurion w 2017-08-28, 13:04@Paku Przesadzasz i podajesz zupełnie inny przykład, który działa wprost bez żadnych kontrowersji. Jak już zostało wcześniej napisane, ringi są rulsowe i teoretycznie karta je może nadpisać.No właśnie nie zupełnie inny. Tutaj mam abilitkę i tutaj mam abilitkę. Toturi/Hotaru pozwalają mi jej użyć, natomiast w ŻADNYM miejscu nie mają zaznaczone, że zmieniają jej tekst. Równie dobrze mogę stwierdzić, że dzięki nim mogę po użyciu Aira zabrać przeciwnikowi 8 honoru, bo czemu nie? Cytat: Arkhon w 2017-08-28, 12:52@Paku Panie Kolego, znawcą aż takim (jedynie od 20 lat>190 gier, w tym >25ffg granych, wiec prawie zadne doswiadczenie) nie jestem, nie twierdzę też, że Hotaru/Toturi w ten sposob nadpisuja zasady co podales, tylko nadpisuja resolvera, czyli osobe ktora odpowiedzialna jest za odpalenie ringa, fakt Wam przyznaje, ze rulebook zaklada tylko atakera. I tu mogli by sie pokusic o zmiane wordingu.Tak - oczywiscie Yokuni skopiuje cala napisana abitke, czyli jako attacker.Oczywiście, nadpisuje resolvera. Więc odpalasz abilitkę, o treści "The attacking player [...]. Taka jest treść tej abilitki i nie zmieniasz jej tak samo jak w przypadku Yokuniego.Tak, zgadza się ale jedynie w kontekscie gracza atakujacego - co juz pisalem. NIE MA w rulebooku opisanych abitek ringow w kontekscie obroncyTam jest wybitnie pierwsze zdanie które wytluściłemSkoro nie ma innych abilitek ringów, to czemu miałbyś odpalać inne skoro ich nie ma? To babol, który mam nadzieję szybko poprawią, albo poprzez zmianę tekstu Toturi/Hotaru, albo przez poprawę tekstu rulebooka. Nie zmienia to faktu, że na ten moment to niestety nie działa
Nie trollował mnie, ( chyba znow czytanie ze zrozumieniem) był zaskoczony moim anarchizmem co zostało wyjasnione obustronnie, obaj swoje stanowisko zrozumielismy tutaj, w sumie to "nie przylapal" mnie na bledzie też. Chcial wybitnie zaznaczyc oczekiwania wzgledem zasad poprzez dostawce nagrow a ja mu pokazalem ze oczekiwania różnią się w zależności od sceny - no big deal i obaj się tu zgodziliśmy.
Cytat: Arkhon w 2017-08-28, 13:28Nie trollował mnie, ( chyba znow czytanie ze zrozumieniem) był zaskoczony moim anarchizmem co zostało wyjasnione obustronnie, obaj swoje stanowisko zrozumielismy tutaj, w sumie to "nie przylapal" mnie na bledzie też. Chcial wybitnie zaznaczyc oczekiwania wzgledem zasad poprzez dostawce nagrow a ja mu pokazalem ze oczekiwania różnią się w zależności od sceny - no big deal i obaj się tu zgodziliśmy.Odniosłem zupełnie inne wrażenie. Byłem świadkiem tej rozmowy i jak dla mnie mplain po prostu Cię podpuszczał. Spotkałem się z tym już kilka razy. On po prostu tak ma, że często wie i zdaje sobie sprawę, że rozmówca ma rację, ale chce się dowiedzieć, czy za stoi za tym konkretne rozumowanie czy bezmyślne kopiowanie czyichś słów/rozwiązań.
[...]chciałem tylko napisać, że wspaniała gównoburza, świetnie się czyta[...]
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Cytat: 612 w 2017-08-28, 22:46[...]chciałem tylko napisać, że wspaniała gównoburza, świetnie się czyta[...]Mam to samo
Logika nakazuje traktowac osobe resolvujaca ring jako tą która wybiera i rozpatruje efekt, oczywiście brak NAM/WAM tego zapisu, zgadza się, nie podali, to oczywiste...
To jak to w końcu jest zrulowane - Toturi i Hotaru działają w obronie czy nie?Za kilka dni 'siodło' i pewnie takie sytuacje będą miały miejsce, więc trzeba jakies rozwiązanie przyjąć.
Jeżeli czytamy uważnie, a uznaje że umiemy Panowie, to cały topic do śmieci :
No to mam popcorn i czekam na ciąg dalszy shitstormu