Autor Wątek: Problem z forum  (Przeczytany 1424 razy)

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
Problem z forum
« dnia: 2017-09-14, 21:03 »
Jak w temacie. Nie wiem co się dzieje, ale dosyć często jak klikam w link, żeby otworzyć np. inny temat na forum, zamiast otwarcia nowej karty w tle, ściąga mi się plik "index.gz". Dzieje się to np. na stronie głównej z paska po prawej pt. Najnowsze plotki. Na żadnym forum jeszcze się z czymś takim nie spotkałem. Próbowałem zmieniać przeglądarkę, ale problem występuje nadal. O co chodzi?

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: Problem z forum
« Odpowiedź #1 dnia: 2017-09-15, 19:19 »
Czy jeszcze ktoś ma podobny problem?

@Stazi - jakiego antywirusa używasz i czy próbowałeś wchodzić z wyłączonym? Które przeglądarki sprawdzałeś? Jak się wstydzisz to możesz napisać na priv. ;)
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2017-09-15, 19:41 »
Nie używam żadnego antywirusa. Mam jedynie Outpost Firewall. Przeglądarki na których sprawdzałem to Opera (której używam na co dzień) i Torch. IE nie odpalam bo się boję ;) , a innych nie mam zainstalowanych.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2017-09-16, 12:57 »
ja uzywam firefoxa i nic z tego co pisales Stazi nie zaobserwowalem.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2017-09-19, 12:51 »
chrome - bez problemu
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2017-09-19, 14:52 »
Ok. Dzięki wszystkim. Wygląda na to, że będę musiał jakoś z tym żyć. :(

Tensai

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Ashigaru
« Odpowiedź #6 dnia: 2017-09-21, 10:12 »
Kilka razy też to miałem.
W skrócie przeglądarka dostaje info w skompresowanej formie gzip i czasami nie wie co z tym zrobić.
Zdarza się to czasami jak otwieram kilka zakładek, jedna po drugiej.
Problem chyba po stronie strony i sposobu cashe'owania.
Stack coś takiego wyrzucił:
https://stackoverflow.com/questions/15202986/why-chrome-prompts-for-downloading-a-page-as-a-gz-file-on-hyperlinks-but-not-i
Phoenix Clan • Ronin • Daigotsu Bofana Hater • Ashigaru • Gozoku Informant

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 2017-09-22, 01:00 »
Poszperam w techach, czy mają na to jakieś rozwiązanie... Ale wydaje mi się, że to cecha silnika jest. Czyli - it's not a bug, it's a feature :)

Ciekawe, że właściwie dopiero teraz ktoś to zgłasza, problem powinien występować od lat?
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2017-09-22, 14:04 »
Ciekawe, że właściwie dopiero teraz ktoś to zgłasza, problem powinien występować od lat?

Problem występuje głównie wtedy gdy chce się otworzyć kilka linków w krótkim okresie czasu i z tego co widać tylko na przeglądarkach bazujących na silniku chromium. Może większość tu wchodzących używa innych przeglądarek albo po prostu są z natury flegmatyczni. ;)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #9 dnia: 2017-09-22, 14:10 »
Problem występuje głównie wtedy gdy chce się otworzyć kilka linków w krótkim okresie czasu i z tego co widać tylko na przeglądarkach bazujących na silniku chromium. Może większość tu wchodzących używa innych przeglądarek albo po prostu są z natury flegmatyczni. ;)

Ja na okrągło używam Chrome i Operę. A mój system przeglądania różnych forum, w tym tego, wygląda tak, że wchodzę w listę nieprzeczytanych wątków i błyskawicznie otwieram każdy na oddzielnym tabie, po czym czytam oraz zamykam je po kolei. Twój problem u mnie nie występuje.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

kamron6

• Scorpion Clan
  • blank Personality
  • *
  • Samurai
« Odpowiedź #10 dnia: 2017-09-22, 18:43 »

Ja na okrągło używam Chrome i Operę. A mój system przeglądania różnych forum, w tym tego, wygląda tak, że wchodzę w listę nieprzeczytanych wątków i błyskawicznie otwieram każdy na oddzielnym tabie, po czym czytam oraz zamykam je po kolei. Twój problem u mnie nie występuje.

Robię dokładnie tak samo. Więc Kempy nie jest tu wyjątkiem.